Advocacy, ANUC, Cultura, Dezbateri, Finantarea Culturii, Legislatie

I CONGRES AL OAMENILOR DE CULTURĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA

12 decembrie 2009, Palatul Republicii, ora 12.00

 

COMUNICAT DE PRESĂ

La 12 decembrie 2009 îşi va ţine lucrările primul Congres al Oamenilor de Cultură din Republica Moldova organizat de Asociaţia Naţională a Uniunilor de Creaţie (ANUC) şi Centrul de Politici Culturale. Reconsiderarea rolului culturii în societatea moldavă de astăzi, raportul dintre Putere şi cultură, revitalizarea mişcării culturale în teritoriu, reforma sistemului de finanţare a culturii, statutul omului de cultură – iată chestiunile de bază ce vor fi dezbătute la for.

La Congres vor participa circa 700 de delegaţi din întreaga republică, ei reprezentând Uniuni de Creaţie, instituţii de cultură de stat şi private, administratori culturali din toate raioanele ţării, organizaţii non-guvernamentale din domeniu, oaspeţi din ţară şi de  peste hotare. Sunt aşteptaţi, de asemenea, demnitari din conducerea de vârf a ţării.

Congresul va face bilanţul Dezbaterilor Naţionale în problemele culturii desfăşurate în luna noiembrie la Chişinău, Bălţi şi Cahul şi va stabili priorităţile de activitate în domeniu.

Totodată, la Congres va fi ales Consiliul de Adminstrare, care va reuni reprezentanţi ai tuturor domeniilor de cultură şi care va monitoriza reforma în cultură.

Comitetul Organizatoric

Tel. 738666

Despre Ghenadie Sontu

www.ghenadiesontu.com

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Ghenadie Sontu Fine Art Blog

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine